Pence poručio da će SAD spriječiti da Venecuela “propadne”, a Maduro zakazao vojne vježbe

15. Aug 2017. | 08:00 | NV
maduro

SAD će spriječiti da Venecuela “propadne” i ugrozi bezbjednost u regionu, izjavio je u Bogoti američki potpredsjednik Mike Pence poslije sastanka sa državljanima Venecuele koji su iz ekonomskih i političkih razloga pobjegli u Kolumbiju.

Pence se sastao s porodicama migranata iz Venecuele u okviru prve etape turneje po zemljama Latinske Amerike.

“Nećemo sjediti skrštenih ruku dok Venecuela propada. Važno je istaći, kao što je to rekao predsjednik Donlad Trump, da država koja propada ugrožava bezbjednost i prosperitet” ostalih država na američkom kontinentu, rekao je Pence novinarima.

Poslije Kolumbije, Pence će posjetiti Argentinu, Čile i Panamu.

Pence je u nedelju upozorio da SAD ne prihvataju “diktaturu” u Venecuelu i isključio je mogućnost vojne intervencije koju je Trump dva dana ranije pomenuo, prenosi Beta.

 

Maduro: Vojne vježbe

Najave Washingtona o Venecueli Nicolas Maduro je shvatio drugačije. Venecuelanski predsjednik je naredio održavanje vojnih vježbi. On je svojim pristalicama rekao da se pripreme za “invaziju imperijalista” na tu zemlju, prenosi Reuters.

“Svi trebaju da se pridruže planu odbrane, milioni muškaraca i žena, da vidimo kako će se to imperijalistima svidjeti”, poručio je Maduro i pozvao pristalice da uzmu učešće u vojnim vježbama zakazanih za 26. i 27. augusut.

 

NV / Beta / Reuters

Na vrh