Plenković: Sa RS-om nije potpisan klasični međudržavni ugovor

8. Nov 2017. | 16:29 | NV
1(128)

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je, odgovarajući u Saboru na poslanička pitanja, rekao kako Hrvatska nije prva država koja je potpisala međudržavni sporazum sa bh. entitetom Republika Srpska.

Plenković tumači kako nije riječ o klasičnom međunarodnom ugovoru, nego o protokolu koji se “može kvalificirati kao međunarodni akt”.

“Dakle, nijansa ispod ugovora što nije nebitno”, rekao je hrvatski premijer i naglasio kako je protokol potpisan 31. oktobra ove godine imao svoj “prethodni” put i dogovore koji se nisu vodili samo na nivou jednog od dva bh. entiteta, nego i na nivou centralne vlasti i ministara.

Plenković nije pojasnio zbnog čega onda i konačni sporazum ili ugovor nije potpisan sa nivoom sa kojim se pregovaralo.

Potpisivanje Protokola o saradnji na plinofikaciji rafinerije Brod između hrvatskog Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske važan je korak u rješavanju problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, ocijenili su danas u Saboru hrvatski premijer Andrej Plenković, te ministar zaštite okoliša i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić.

 

NV / NAP

Na vrh