Policija uhapsila jednu osobu zbog prijetnji smrću novinaru Draganu Bursaću

8. Aug 2017. | 18:07 | NV
dragan b

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su jutros jednu osobu zbog prijetnji smrću novinaru Draganu Bursaću putem Facebooka, piše agencija Patria.

Iz MUP-a RS-a su u saopćenju za javnost potvrdili da je uhapšen 40-godišnji muškarac iz Gradiške.

“Policijskoj stanici Banja Luka – Centar, 07.08.2017. godine, oko 12:30 sati obratilo se lice D.B. (1975) iz Banja Luke, i prijavilo da je preko društvene mreže Facebook dobilo određene prijetnje zbog kojih se osjeća ugroženim.

Preduzimanjem svih operativno taktičkih mjera i radnji policijski službenici su došli do saznanja da je počinilac ovog djela A.B. (1977) iz Gradiške.

Dana 08.08.2017. godine u 8 sati isti je lišen slobode, a u prostorijama Policijske uprave Banja Luka je u toku kriminalistička obrada lica. O svemu je obavješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Nakon kompletiranja predmeta, policijski službenici će Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožavanje sigurnosti“ “, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Podjsećamo, Bursać je putem Facebooka dobio zastrašujuću poruku zbog teksta objavljenog na Al Jazeeri pod naslovom “Šutio sam dok je Bihać granatiran“ u kojem podsjeća javnost u Republici Srpskoj kako je izgledala opsada Bihaća i kako su neki vojnici slavili čak i kada je gađan đački dom u Bihaću.

Ovo je već druga prijetnja koju je primio Dragan Bursać u manje od mjesec dana. Prvu prijetnju Bursać je dobio nakon što je uoči najavljenog skupa podrške Ratku Mladiću u Banja Luci 11. jula na dan obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici napisao tekst „Slavi li Banja Luka srebrenički genocid?“.

 

NV / NAP

Na vrh