Potpisana prva Proklamacija nezavisnih načelnika/gradonačelnika u BiH

4. Feb 2017. | 17:42 | NV
ibro1(4)

U Bosanskom Petrovcu nakon sastanka sedam nezavisnih načelnika i gradonačelnika potpisana je prva Proklamacija nezavisnih načelnika/gradonačelnika, piše bh. novinska agencija Patria.

Nju su potpisali načelnici općina Bosanski Petrovac Zlatko Hujić, Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, Visokog Amra Babić, Bužima Zikrija Duraković, Kalesije Sead Džafić, Goražda Muhamed Ramović i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Kako je istaknuto nezavisni načelnici osjećali su obavezu da se povežu i na neki način oduže glasačima koji su im dali povjerenje. Podršku imaju i od specijalnog predstavnik EU Larsa Gunnara Wigemarka s kojim su održali sastanak, ali i brojnih privrednika i patriota koji žele bolju BiH.

Načelnik Hadžibajrić kao jedini načelnik iz Sarajevskog kantona kazao je da se radi o dokumentu koji će ih pozicionirati kao alternativu postojećim političkim strankama koje drže BiH u stagnaciji ali i političkoj krizi.

Kako se navodi u dokumentu, poziv je otvoren za sve druge načelnike i gradonačelnike, nosioce javnih funkcija, članove akademske zajednice da im se pridruže.

Prema Proklamaciji cilj je stvoriti što bolji ambijent u lokalnim zajednicama za sve građane, privrednike, otvoriti radna mjesta, čuvati javna dobra…

NV / nap.ba

Na vrh