Povodom pravoslavnog Božića: Paketi sa osnovnim namirnicama za 50 porodica

6. Jan 2017. | 21:03 | NV
1

U povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, 50 porodica pravoslavne vjeroispovijesti  slabijeg imovinskog stanja, članova Srpskog građanskog društva “Dobrotvor” iz Sarajeva, dobilo je pakete sa osnovnim prehrambenim artiklima. Pakete im je obezbijedilo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, a njihova podjela upriličena je danas  u  Sabornoj crkvi Sarajevo.

“I ove godine,  pred pravoslavni Božić resorno ministarstvo organizuje dodjelu donacija našim sugrađanima kojima je to najpotrebnije. Namjera nam je da im ove praznične dane bar malo uljepšamo i osiguramo bogatiju trpezu, uz poruku da nisu zaboravljeni i da uvijek mogu računati na našu pomoć”, izjavila je ovom prilikom resorna ministrica Amela Dautbegović uz čestitke vjernicima za njihov praznik.

Po riječima predsjednika UO “Dobrotvor” Alekse Čebića paketi su uručeni porodicama u stanju najveće socijalne potrebe.

“To su uglavnom višečlane porodice sa područja cijelog Kantona, čiji su članovi nezaposleni, stare i bolesne osobe, kao i osobe s invaliditetom”, istakao je predsjednik Čebić. Zahvalio je predstavnicima Ministarstva na ovoj donaciji kao i na kontinuranoj pomoći koju Kanton Sarajevo pruža  ovoj kategoriji stanovništva.

Ovom prilikom ministrica Dautbegović susrela se i predstavnicima Saborne crkve i njihovim starješinom Vladimirom Stuparom, a sastanku su prisustvovali i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, te predstavnici “Dobrotvora”.

 

NV

Na vrh