Predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić u posjeti “Gerontološkom centru”

30. Dec 2016. | 19:29 | NV
DSC_0173

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić posjetila je danas Kantonalnu javnu ustanovu “Gerontološki centar”  i tom prilikom održala sastanak sa predstavnicima ove ustanove te obišla korisnike njenih usluga.

Direktor Ismet Skoko nije krio zadovoljstvo što je uoči novogodišnjih praznika predsjedavajuća Babić baš odabrala da posjeti instituciju kojom on rukovodi.

“Zahvaljujemo Vam se na dolasku i podršci koju pružate našoj ustanovi. Naša ustanova je bez obzira na sve probleme uspjela da posluje pozitivno i u ovoj godini, ali jedini pravi pokazatelj uspješnog poslovanja je zadovoljstvo naših korisnika koje ostvarujemo primjenom različitih institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika socijalne zaštite. Gerontološki centar konstantno radi na unapređenju svog poslovanja, a u planu je i proširenje postojećih kapaciteta za šta imamo spremnu projektnu dokumentaciju i očekujemo podršku od Kantona Sarajevo u tome”, rekao je, između ostalog, direktor Skoko.

Predsjedavajuća Babić je rekla da je s namjerom odabrala “Gerontološki centar” za posjetu na kraju ove godine, jer smatra da je naročito potrebno posvetiti pažnju onima od kojih su mnogi “digli ruke” i o kojima se brinu samo rijetke ustanove, poput ove.

“Veoma sam zainteresirana za projekte koje namjeravate realizirati u narednom periodu, a za koje ćete uvijek imati podršku od mene. Dolaskom ministrice Amele Dautbegović na čelo vašeg resornog ministarstva poduzeti su značajni koraci u oblasti socijalne zaštite kojim su se konačno počeli rješavati problemi sa kojima su se suočavali mnoge, a među njima i vaša ustanova. Duboko vjerujem da neće izostati podrška, kako vašeg resornog ministarstva tako i cijele Vlade KS, vašoj  ustanovi koja se brine o osobama treće životne dobi. Iako su baš one, nažalost, u našem društvu marginalizirane, mišljenja sam da ne smiju biti otpisane, nego stalno trebaju biti u fokusu našeg interesovanja”, rekla je Babić.

 

NV

Na vrh