Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio božićnu čestitku

6. Jan 2017. | 22:29 | NV
bižićna čestitka

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić uputio božićnu čestitku Nјegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, svećenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjere

„Božić je dan kada obilјežavamo jedan od najradosnijih događaja – dan rođenja Kristovog. Božić je blagdan lјubavi, mira i porodice, ali iako kršćanski blagdan, Božić nosi sa sobom lјudske vrijednosti koje su zajedničke svim lјudima i svim vjerama. Poruke mira i tolerancije dobijaju na značaju danas kada živimo u vremenu u kome mnoge suštinske vrijednosti čovječanstva kao da su prestale da postoje. Zajedništvo, mir i lјubav kao vrijednosti koje donosi Božić posebno su značajne u Bosni i Hercegovini. Historija, a posebno novija, naučila nas je šta se događa kada nestane ovih vrijednosti, a zavladaju mržnja i razdor i nastupi rat. U tim prilikama stradaju samo obični lјudi i njihova patnja biva ogromna. Zbog toga pokušajmo učiniti sve, svako sa svoje strane, da bude manje sukoba i svađa, a više tolerancije i dogovora. Uvjeren sam da to nije toliko teško i da, kad hoćemo, mi to i možemo. Svim Srbima u Republici Srpskoj, FBiH, našoj braći u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i dijaspori, kao i ostalim pravoslavcima u BiH i širom svijeta, želim da predstojeće božićne blagdane provedu sa svojim najmilijima u dobrom raspoloženju.

Pozdravlјam vas uz tradicionalni pozdrav „Mir Božiji – Hristos se rodi“, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića.

 

NV

Na vrh