Predsjedavajući Zvizdić i zamjenici Bevanda i Šarović razgovarali sa ambasadorom Wigemarkom

19. Jan 2017. | 20:21 | NV
Zvizdic-Wigemark 003 19-01-17

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sa zamjenicima, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom finansija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom, razgovarao je  danas  s delegacijom Evropske unije u BiH koju je predvodio šef delegacije Lars Gunnar Wigemark o realizaciji obaveza koje institucije BiH provode u okviru ispunjavanja uslova za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Zvizdić i zamjenici Šarović i Bevanda su upoznali ambasadora Wigemarka sa stepenom aktivnosti u realizaciji odgovora iz Upitnika Evropske komisije. Rekli su  da Vijeće ministara BiH ovaj proces smatra jednim od najvažnijih i da je to naredni iskorak na putu evropskih integracija.

“Sve institucije koje su dobile pitanja su već počele pripremu odgovora na pitanja i očekujemo da ćemo polovinom  februara imati i  prvu analizu odgovora i stepena realizacije odgovora na Upitnik”, rekao je tokom sastanka predsjedavajući Zvizdić.

Druga tema o kojoj su razgovarali je  realizacija aktivnosti koje će omogućiti Bosni i Hercegovini da postane dio regionalnih investicionih ekonomskih projekata koji podrazumijevaju usvajanje nekoliko bitnih strategija što bi omogućilo Bosni i Hercegovini pristup bitnim fondovima kao što su  IPARD čija sredstva su namijenjena poljoprivredi.

Sastanku je prisustvovao direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović.

 

NV

Na vrh