Predsjedavajući Zvizdić razgovarao sa delegacijom privrednika iz Indije

13. Apr 2017. | 18:57 | NV
Zvizdic-privrednici Indije 13-04-17 006

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu delegaciju privrednika iz Republike Indije koje je informisao o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a posebno o napretku BiH na evropskom putu.

Naglasio je da je jedan od prioriteta rada Vijeća ministara BiH ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta privlačenjem stranih investicija, kako bi mladi ljudi ostajali u Bosni i Hercegovini. Upoznao je indijske privrednike sa komparativnim prednostima naše zemlje, njenom geo-strateškom pozicijom, pogodnostima poslovanja sa EU, prirodnim bogatstvima, obrazovanom radnom snagom i pogodnostima za strane investitore.

Kao najperspektivnije sektore za investiranje, pored infrastrukture i  namjenske industrije, predsjedavajući Zvizdić je istakao oblasti poljoprivrede, prehrambene, automobilske, metalne i drvne industrije, energetskog sektora, kao i hemijske, farmaceutske industrije i turizma.

Privrednici iz Indije su izrazili zadovoljstvo posjetom i prijemom u našoj zemlji, te izrazili interesovanje za pokretanje novih projekata u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali amabasador BiH u Republici Indiji Sabit Subašić i počasni konzul BiH Suhas Mantri.

 

NV

Na vrh