Predsjedavajući Zvizdić sa ministrom vanjskih poslova Malte

24. Feb 2017. | 15:00 | NV
Zvizdic-Vella 24-02-17 003

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH  Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom vanjskih poslova Republike Malte Georgom W. Vellom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj saradnji dvije zemlje.

Saglasili su se  da Bosna i Hercegovina i Republika Malta imaju dobre i prijateljske bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja i sa velikim mogućnostima za unapređenje saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je ova posjeta izuzetno važna jer se dešava u vrijeme kada Republika Malta predsjedava Vijećem Evropske unije. Podsjetio je da je prethodna godina za Bosnu i Hercegovinu bila izuzetno uspješna za proces evropskih integracija, ekonomskog razvoja i jačanja regionalne saradnje.

Ministar Vella je rekao da su vrata Evropske unije otvorena za Bosnu i Hercegovinu i da će Republika Malta  pružati podršku napretku Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja evropskim integracijama, posebno u ovom periodu kada predsjedavaju  Vijećem Evropske unije.

Predsjedavajući Zvizdić i ministar Vella su se saglasili da Republika Malta i BiH moraju jačati ekonomske i vanjsko-trgovinske odnose i unapređivati mogućnosti investiranja iz Malte u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da  Vijeće ministara BiH ostaje posvećeno evropskom i NATO putu i da će Bosna i Hercegovina raditi na ispunjavanju ovih ciljeva.

 

NV

Na vrh