Predsjedavajući Zvizdić sa šefovima delegacija zemalja CEI-ja posjetio Muzej Ars Aevi

12. Dec 2016. | 23:14 | NV
FNA_40821

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zajedno sa šefovima delegacija zemalja učesnica CEI Samita u Sarajevu, posjetio je Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi.

Šefovima delegacija zemalja učesnica Samita dobrodošlicu je poželio osnivač i koordinator razvoja projekta Ars Aevi Enver Hadžiomerspahić koji je goste upoznao i sa historijatom projekta Ars Aevi, stalnim muzejskim postavkama, te budućim strategijskim ciljevima i planovima projekta.

Predsjedavajući Zvizdić je domaćin Samita predstavnika vlada 18 zemalja Centralnoevropske inicijative (CEI) koji će biti održan sutra u Sarajevu povodom okončavanja predsjedavanja Bosne i Hercegovine CEI-jem.

Na Samitu u Sarajevu će učestvovati delegacije zemalja članica CEI-ja Albanije, Austrije, Bjelorusije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

Bosna i Hercegovina je punopravna članica CEI-ja od jula 1992. godine, a u decembru prošle godine je od Makedonije preuzela predsjedavanje Parlamentarnom skupštinom CEI-ja, dok će predsjedavanje od BiH preuzeti Bjelorusija.

 

NV / foto Fena

Na vrh