Predsjednik Albanije Bujar Nishani posjetio Bujanovac

7. Mar 2017. | 18:53 | NV
nishani

Predsjednik Albanije Bujar Nishani stigao je u Bujanovac, gdje je došao je u jednodnevnu posjetu opštinama na jugu Srbije, odnosno u Bujanovac i Preševo, a u kojima su Albanci većinsko stanovništvo.

Nishanija su ispred zgrade opštine dočekali predsjednik opštine Bujanovac Shaip Kamberi i predsjednik SO Bujanovac Jonuz Mosliju, koji je i predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca, prenosi B 92.

Agencija Tanjug prvo je prenijela da je tom prilikom intonirana samo himna Republike Albanije, a koji sat kasnije naveli su da ni himna Albanije, ni himna Srbije nisu intonirane.

Ispred zgrade opštine Nishaniju je upriličen i svečani doček, a članovi KUD iz Bujanovca nosili su albansku narodnu nošnju.

Prema procjenama, ispred zgrade opštine je više od 1.000 građana koji su Nishanija pozdravili mahanjem albanskim zastavicama.

Prema protokolu, predsjednika Albanije očekuje razgovor sa lokalnim albanskim političkim liderima u kabinetu predsjednika opštine Bujanovac, nakon čega bi trebalo da posjeti OŠ “Muharem Kadriu” u Velikom Trnovcu.

Aleksandar Vučić je izjavio da „nije lijepo“ što prilikom posjete albanskog predsjednika nije intonirana himna Srbije.

 

NV / foto B92 / Tanjug

Na vrh