Premijer Kanade: Svima nama ramazan je podsjetnik da budemo velikodušni

27. May 2017. | 23:14 | NV
kanada(4)

Premijer Kanade Justin Trudeau je povodom ramazana, svim muslimanima u njegovoj zemlji i širom svijeta uputio želje da im mjesec posta prođe u blagostanju i miru, prenosi agencija Patria.

“Ramazan je za muslimansku zajednicu sveto doba godine i označava otkrivanje Kur’ana od Poslanika Muhammeda. Mjesec dana dug post i molitva podstiču duhovni rast, refleksiju i saosjećanje prema onima koji su manje sretni. Ramazan je vrijeme zajedništva, kada se muslimani okupljaju, druže s porodicama i prijateljima, mole se i dijele iftare, večernje obroke. Svima nama ramazan je podsjetnik da cijenimo mnoge darove koji su nam dati i da budemo velikodušni prema drugima u svojim zajednicama i širom svijeta”, rekao je premijer Kanade.

Trudeau je u nastavku obraćanja dodao da je 150. godišnjica Konfederacije prilika da se oda počast mnogim kulturama, tradicijama i uvjerenjima koji Kanadu čine divnim mjestom za život.

“Muslimani Kanađani pomažu da Kanada bude jaka, raznolika i inkluzivna zemlja kakva je danas”, poručio je Trudeau i u ime svoje porodice uputio najljepše želje povodom ramazana.

 

NV / NAP

Oznake: >

Na vrh