Preminuo osnivač NVO Svjetlo i humanista Haris Čaušević

28. Feb 2017. | 21:22 | NV
Haris Causevic

Danas je u Sarajevu, nakon teške bolesti, preminuo osnivač i direktor NVO Altruista Svjetlo Haris Čaušević. Haris je posljednjih 12 godina svog života, zajedno sa članovima NVO Svjetlo, posvetio se pomoći osobama sa umanjenim sposobnostima kroz misiju pružanja podrške i stvaranja uslova da ove osobe iskažu vlastite vrijednosti, a s ciljem da se prema njima uklone barijere i predrasude koje vode ka diskriminaciji i socijalnom isključivanju.

NVO Altruista Svjetlo je do sada za svoj plemeniti rad nagrađena i mnogim društvenim priznanjima, između ostalih, Poveljom Historijskog muzeja BiH, Srebrenom plaketom Općine Novo Sarajevo i plaketom Općine Centar Sarajevo.

Mnogobrojne članice i članovi NVO Altruista Svjetlo, zajedno sa porodicom Harisa Čauševića, nastavit će provoditi aktivnosti koje su u skladu sa misijom i vizijom ove ogranizacije.

“Haris Čaušević će zauvijek živjeti u našim srcima, kao i plemenite ideje i vrijednosti koje je utemeljio. Pozivamo vas da se upišete u Knjigu uspomena, svakim danom od 02.03.2017.-10.03.2017. u periodu od 9h-17h, u Centru S – Logavina 11”, saopćeno je iz NVO Svjetlo.

Datum i mjesto dženaze bit će saopćeni naknadno. 

NV

Na vrh