Pripadnici Granične policije BiH još jednom darivali krv

1. Feb 2017. | 19:56 | NV
Veliki odziv zaposlenih u GPBiH

U organizaciji Granične policije BiH i Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH u Glavnom uredu u Sarajevu 1. februara 2017. godine dobrovoljno je darivana krv. Organizatori akcije izuzetno su zadovoljni odzivom policijskih i državnih službenika iz Glavnog ureda, Centralnog istražnog ureda i Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo.

“Svaka doza krvi nam je bitna, a potrebno ih je od šezdeset do stotinu na dnevnoj bazi. Naša politika je da mi idemo ka darivaocu i radimo u dvije smjene da bismo obezbjedili dovoljan broj doza, a u saradnji sa Crvenim krstom i institucijama poput Granične policije BiH organiziramo i ovakve akcije u njihovim sjedištima. Ovo je sedma  godina da dolazimo u Graničnu policiju BiH i više smo nego zadovoljni osjećajem za humanost i odzivom pripadnika ove policijske agencije“, istakao je dr. Kenan Mehić iz Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine.

Dobrovoljno darivanje krvi u Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu organizira se dva puta godišnje. U 2017. godini akcije darivanja organizirane su u jedinicama granične policije Neum i Orašje.

 

NV

Na vrh