Privredna agencija Beča: Nova rješenja kroz novi način saradnje

15. Jun 2017. | 21:18 | NV
c wirtschaftsagentur.at

Privredna agencija Beča više od 30 godina podržava nacionalna i internacionalna preduzeća kroz donacije, projekte, raspolaganje nekretninama i savjetovanje. Njen cilj jeste razvoj Beča kao međunarodno konkurentne privredne lokacije. U okviru projekta „Co-Creation Lab Vienna“ Privredna agencija je spojila afirmisane kompanije sa inovativnim StartUp preduzećima i tehnološkim firmama.

Cilj projekta jeste zajedničko pronalaženje rješenja za određenu problematiku. Umjesto da se na tržištu traže adekvatna rješenja, ona se razvijaju za konkretne potrebe. U prvom krugu projekta definisano je osam pitanja koja su zahtjevala kreativne odgovore. Čak 75 mladih preduzeća je ponudilo svoja rješenja.

Bečki aerodrom je na taj način uspostavio saradnju sa dva StartUp preduzeće „byrd“ (preuzimanje i dostava pošiljki) i „StoreMe“ (zakup skladišta putem interneta), a rezultat njihovog partnerstva je novi sistem za prtljag koji putnicima treba da olakša predaju i preuzimanje prtljaga.

Drugi krug projekta je već u toku. Afirmisane kompanije i organizacije su pozvane da dostave konkretna pitanja sa kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju i za koja traže odgovore. Prijava pitanja traje do 30. juna 2017. godine, a može se izvršiti preko internet stranice Privredne agencije Beča.

 

NV

Na vrh