Prodaja se BIRA: Robot prodaje proizvodno-poslovni kompleks u Bihaću

16. Jun 2017. | 10:16 | NV
bira

Kompanija Robot General Trading d.o.o. oglasila je prodaju kompleksa u Bihaću, u kojem je obavljala proizvodnju Tvornica rashladnih aparata BIRA, piše indikator.ba..

Kompleks u ulici Jablanska, ukupne površine 63.714,92 kvadratnih metara sastoji se od funkcionalnih skladišno-proizvodno–poslovnih prostora ukupne površine 22.811,77 kvadratnih metara, u sklopu kojih se nalazi poslovna zgrada površine 3357,87m2 sa kancelarijskim prostorijama i drugim pratećim prostorijama od 13 do 60 kvadratnih metara.

Gradnja poslovnog kompleksa je vođena ISO standardima, svi objekti su prilagođeni svim namjenama, sa pratećom dokumentacijom.

“Na osnovu onoga čime raspolažemo otvoreni smo za sve ponude potencijalnih investitora i kupaca, koji će prepoznati pozitivan rezultat i uspjeh svog investiranja kao i poslovanja”, navode iz Robota te dodaju da budući vlasnici mogu bez ikakvih poteškoća u planiranom vremenskom periodu započeti svoj posao.

Prilikom nedavne posjete, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić iskazao je spremnost da sa Upravom BIRA-e pokuša ponuditi kapacitete BIRA-e kao pogodno mjesto za investiciju.

Proizvodnja u BIRA-i, koju je Robot kupio u postupku privatizacije, obustavljena je krajem 2014. godine, a oko 160 radnika ostalo je bez posla.

 

NV / indikator.ba

Na vrh