Prodaje se NK Šibenik, a kupci su Litvanci

8. Dec 2016. | 22:59 | NV
Šibenik, 27.10.2015 - Utakmica osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa Šibenik - Slaven Belupo.
foto HINA/ ua

Klub sa Šubićevca, koji je dao brojne hrvatske nogometaše i reprezentativce, uskoro više neće biti hrvatski. Naime, ako se ostvare želje i planovi čelnih ljudi kluba i Grada Šibenika, nekadašnji prvoligaš bit će prodan inozemnim investitorima, piše index.hr.

Šibensko gradsko vijeće bi na svojoj sjednici 19. decembra trebalo raspravljati o prodaji kluba litavanskom Žalgirisu koji je ozbiljno zainteresiran te su pregovori između dva kluba već u završnoj fazi.

O samim detaljima pregovora nema puno informacija, a i njima je navodno sudjelovala i predsjednica Žalgirisa Vilma Venslovaitien.

Neslužbeno se doznaje da bi Litvanci mogli kupiti 90 od 94,5 posto dionica šibenskog drugoligaša, koliko je u vlasništvu Grada.

“Već godinu dana pregovaramo s potencijalnim ulagačima, na to smo potrošili puno energije, a sve s ciljem da klubu osiguramo stabilnu budućnost. S obzirom da sam ja još uvijek prvenstveno zadužen za sportski dio, tehničke detalje pregovora s Litvancima ne znam, ali znam da se vode ozbiljni razgovori po pitanju njihovog ulaska u klub. Moramo se nadati da će biti bolje”, kazao je Ivo Krečak, član uprave HNK Šibenika.

 

NV / index.hr

Na vrh