Profesor Mustafa Spahić u posjeti Bošnjacima u Australiji

21. Jun 2017. | 17:02 | NV
Mustafa Spahic i Djemila Gabriel

Mustafa Spahić, autor i dugogodišnji penzionisani profesor Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, večeras je po lokalnom vremenu u Sydneyu u Penshurst džamiji održao predavanje uoči 27. noći mjeseca ramazana. Tom prilikom upriličen je i zajednički iftar u džamiji na kojem je prisustvovalo preko dvije stotine vjernika.

Profesor Spahić prije iftara u prostorijama Islamske zajednice se susreo i sa počasnom konzulicom za regiju Novi Južni Vels Đemilom Talić Gabriel, te su u ugodnom razgovoru pričali o aktuelnostima vezanim za bosanskohercegovačku dijasporu u Australiji. Tom prilikom profesor Spahić je konzulici poklonio svoju knjigu “Musa a.s. i faraon”

“Gospodin Mustafa je iskazao svoje zadovoljstvo integracijom Bošnjaka u Australiji, gdje se dijaspora u vrlo kratkom vremenu uspjela školovati, zauzeti važne pozicije u političkom i društvenom životu. Svim muslimanima je čestitao Lejletul-kadr – 27. noć mjeseca ramazana, koja je sada u Sydney, te je poslao poruku da svi moramo da se okupimo zajedno kao stablo koje se grana”, kaže Đemila Talić Gabriel.

Putovanje profesora Mustafe Spahića u Australiji je krenulo od Pertha, a posjetio je i Melbourne, Adelaide, te Sydney. Već sutra odlazi u posjetu Canberri gdje se nada da će moći da obiđe i Ambasadu BiH u ovom gradu.

NV

Na vrh