Promocija knjige ambasadora Makarevića i pakistanskih naučnika u izdanju Amazona

14. Sep 2017. | 15:58 | NV
makarevic_silajdzic

Uz prisustvo brojnih članova diplomatskog kora te gostiju iz političkog i javnog života Pakistana danas je u Islamabadu upriličena promocija knjige ambasadora Bosne i Hercegovine u toj zemlji Nedima Makarevića i pakistanskih koautora pod naslovom: “Knowledge corridor – making it happen” (“Koridor znanja –učinimo da se desi”), prenosi Fena.

Knjiga je skup radova ambasadora Makarevića i pakistanskih naučnika koji su u prethodne tri godine objavljeni u brojnim indeksiranim naučnim žurnalima diljem svijeta.

Dr. Anil Selman, koji je koautor ove knjige, naglašava da se akcent stavio na teme CPEC (kinesko–pakistanskog naučnog koridora ) i tema iz oblasti ekonomije, kao i socijalno bitnih pitanja, poput nezaposlenosti u Pakistanu.

Jedan od izlagača je bio i bivši ambasador Pakistana u BiH, general Khalid Jaffery koji je prisutnima predstavio svoja iskustva iz BiH te potencijal koji postoji u bilateralnim odnosima.

Recenziju za ovu knjigu napisao je dr. Haris Silajdžić naglasivši da se svjetski fokus vraća u Aziju te da je ključ u napredovanju te međusobnom upoznavanju i suradnji.

“Upravo je to ono sto su ambasador Makarević i njegove kolege postigli ovom knjigom”, navodi se u recenziji.

Izdavač knjige je ugledna kompanija Amazon – najveći svjetski izdavač, a sa kojom je dr. Nedim Makarević i ranije sarađivao.

Knjiga bi trebala biti dostupna čitaocima do kraja ovoga mjeseca

 

NV

Na vrh