Promocija knjige Stenogrami o podjeli Bosne u četvrtak u Sarajevu

29. Nov 2017. | 21:53 | NV
stenogrami o podjeli bih

Promocija knjige “Stenogrami o podjeli Bosne” u izdanju Centra za kritičko mišljenje i portala Tačno.net, održat će se u Sarajevu u Buybookovoj knjižari u četvrtak 30.11.2017. godine s početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti: Nerzuk Ćurak i Drago Bojić

Knjiga Stenogrami o podjeli Bosne sadrži izdvojene tekstove iz ranije objavljenih knjiga “Stenogrami o podjeli Bosne I i II”, u izdanju Feral Tribunea i sarajevskih Dana.

To su autentični zapisi, transkripti razgovora koje je Franjo Tuđman vodio sa svojim partnerima i saučesnicima u zločinačkom projektu “poboljšavanja granica hrvatske države” u razdoblju 1991 – 1995.

Stenogrami se nalaze i u posjedu Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji sa sjedištem u Haagu.

“U tim autentičnim zapisima s važnih sjednica političkog vrha Hrvatske iz devedesetih, sve vrvi desetinama eksplicitnih dokaza o tome da je Franjo Tuđman ne samo dijelio Bosnu, nego bio opsjednut idejom da ta država zapravo uopće ne treba postojati. Sa našeg gledišta, ne manje nego li sa srpskog, postoji potreba da se problem rješi u svojoj biti, je li, jer opstanak BiH bio bi povijesni apsurd vraćanja jedne kolonijalne tvorbe nastale od 15. do 18.stoljeća”, smatra novinarska Heni Erceg.

 

NV / NAP

Na vrh