Promocija književnog stvaralaštva pjesnika Avdulaha Ramčilovića u Skoplju

15. May 2017. | 09:23 | NV
1

U petak, 12.5. 2017, u konfernecijskoj sali hotela Elit Plaza, u Skoplju, održana je promocija književnog opusa mr. Avdulaha Ramčilovića, sa težištem na promociji nove knjige, zbirke poezije „Još jedan krug“, u izdanju bjelopoljske izdavačke kuće „Stihom govorim“, urednika i recenzenta Slobodana Zorana Obradovića.

Promociju je organizovalo Udruženje „Avaz“. Modrator programa, nosilac i koordinator svih aktivnosti, dr Zećir Ramčilović, je govorio o radu i životu autora, i u kratkim crtama predstavio književna djela autora:

Poslovice i izreke iz celog sveta, Beoknjiga, Beograd, 2008,

Putevi života, Šumadijske metafore, Mladenovac, Beograd, 2011.

Osmjehni se suncu, Stihom govorim, Bijelo Polje, 2013.

Najlešsa je ljubav tvoja, Udruženje pisaca Poeta, Beograd 2014.

Knjigu „Još Jedan krug“, Stihom govorim, Bijelo Polje, 2016, predstavila je sažeto i suštinski pjesnikinja Suada Alić Ajdarpašić.

Poeziju su profesionalno interpretirali: Fatima Škrijelj, Goca Ramčilović, Adisa Camić, Nermina Ćorović, Amar Mecinović i Aldin Ramčilović.

Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta: ljubitelji poezije, predstavnci vlasti, predsjednik opštine Petrovec, predstavnici ambasada i kulturno umjetničkih institucija.

Televizija i druga sredstva informisanja su propratili pripreme i tok promocije i istoj dali veliki publicitet i značaj.

Opšta ocjena je da je književno stvaralaštvo pjesnika Avdulaha Ramčilovića vrlo sadržajno i kvalitetno promovisano, da je njegova poezija vrlo uspjela i da je poznata i omiljena među čitaocima, da je ista oslik njegove plemenite duše pune ljubavi prema životu, djeci, ljubavi, slobodi, miru, prirodi, i svemu što čini život, sa puno poruka i želja za ljepše sutra.

Autor je na kraju govorio o svom književnom radu i životnim putevima, kao i suštini stvaralačkog procesa u poetskom stvaralaštu i izrazio zahvalnost svima koji su pripremili i realizovali promociju, te mnogobojnoj publici i ljubteljima poezije. Svojom pjesmom Da sam ja neko, poslao je snažnu poruku za slogu, slobodu, mir, ljubav i prijatelsjtvo među ljudima i narodima.

Prisutni su svaki minut promocije propratii dugotrajnim aplauzom i riječima pohvale. Sam autor kaže da je to jedna od njegovih najdražih promocija, jer je u srdačnosti i prijemu sa svih stana osjetio dio zavičajne topline, kao i na promociji u svom zavičaju, u Petnjici, 6.8.2013.

 

NV

Na vrh