Putin: SAD planirale da koriste teroriste za destabilizaciju Rusije

13. Jun 2017. | 21:29 | NV
putin

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su SAD bile spremne da koriste teroriste da bi narušile političku situaciju u Rusiji, kao i da takve ideje i dalje postoje.

U jednom od intervjua s američkim rediteljem Oliverom Stoneom, Putin je ukazao na podršku američkih obavještajnih agencija pobunjenicima tokom rata u Čečeniji, prenosi TASS.

“Tada smo razumjeli da su naše američke kolege, kada su govorile o podršci Rusiji, tvrdile da su spremne da sarađuju u borbi protiv terorizma, ali su u stvarnosti koristili teroriste da destabilizuju unutrašnju situaciju u Rusiji”, rekao je Putin.

“Te ideje su i dalje žive”, rekao je Putin odgovarajući na Stoneov komentar o pokušajima američkih obavještajaca da stvore nove tenzije u centralnoj Aziji ili Sjevernom Kavkazu.

Putin je rekao da su SAD “nažalost podržale takve događaje”.

“Svakako smo se nadali podršci, ali umjesto toga smo vidjeli kako američke obavještajne službe podržavaju teroriste”, rekao je ruski predsjednik.

Hladni rat je otišao u historiju, rekao je Putin i dodao da Rusija ima dobre transprantne odnose sa svijetom, sa Evropom i SAD.

 

NV / Beta

Na vrh