Radončić i Novalić: Novac javnih kompanija usmjeriti na izgradnju infrastrukture

20. Jan 2017. | 13:42 | NV
radoncic(16)

Danas je u Centrali SBB-a predsjednik ove stranke Fahrudin Radončić imao duži radni sastanak s federalnim premijerom Fadilom Novalićem. Kao prioritet označeni su novi zakoni o PIO, energetskoj efikasnosti, turizmu, šumama, te uspostava registra socijalnih davanja. Iscrpno je diskutirano i o ostalim strateškim ciljevima reforme FBiH, saopćeno je iz SBB-a nakon sastanka, prenosi agencija Patria.

Prostorni plan Federacije – zajednički je stav – ključni je preduslov da se pokrene mnogo brža izgradnja autoputeva i brzih cesta, ali i počnu koristiti hidro-potencijali, koji su veliki razvojni resurs.

Predsjednik SBB-a dao je punu podršku radu Vlade FBiH u navedenim segmentima. Također, detaljno su analizirani i drugi modusi kako bi se izuzetno veliki novac pojedinih kompanija u javnom vlasništvu, koje one kao slobodna sredstva drže na računima banaka, usmjerio ka izgradnji i investicijskim ciklusima koji će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta i uspostavljanja trajnih vrijednosti životno važnih za sve građane Federacije i BiH u cjelini.

NV / nap.ba                                                           

Na vrh