Radončić: Iz tehničke koalicije izvući što više rezultata, a susreti sa Izetbegovićem nisu potrebni

13. Jul 2017. | 15:02 | NV
radoncic

Fahrudin Radončić je danas održao sastanak sa Draganom Čovićem nakon čega je medijima kazao da je najviše energije potrošeno na pitanje kako postići što više rezultata koalicije koja tehnički egzistira u narednih 14 mjeseci, piše agencija Patria.

“Jasno je da se ne može prekomponovati niti je moguće imati nove izbore. I SBB i HDZ se slažu da ćemo podržati sve reformske zakone da ćemo imati vrlo precizan stav kada je riječ o euroatlantskim integracijama i da ćemo učiniti sve da napravimo rezultat koji građani od nas očekuju”, kaže Radončić.

Na pitanje da li će se sresti sa Bakirom Izetbegovićem, Radončić je kazao da se sa SDA ima o čemu pričati ali ne i sa Izetbegovićem.

“Ta opcija više nije moguća. Susreti s njime apsolutno nisu potrebni.”

Radončić je kazao da nije zadovoljan radom Vijeća ministara ali da su zbog interesa ministarstva koje vodi Ismir Jusko i njegovog značaja za europski put podržavali taj rad.

“Vrlo je vjerovatno da će VM izgubiti podršku Predstavničkog doma”, kazao je Radončić.

Na pitanje da li će SBB podržati Izborni zakon koji je predložio HDZ BiH, Radončić je kazao da nije vidio ni njihov ni prijedlog SDA.

“Kad to dođe na dnevni red onda ćemo se izjašnjavati. Moram čuti eksperte da vidim šta oni kažu.”

Radončić je odgovarajući na pitanje o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji kazao da se mjesecima od javnosti krije personalni sukob između direktora, njegovog zamjenika i generalnog inspektora koji međusobno ne komuniciraju.

“Kad jedna državna agencija pukne na personalnom nivou to je veliki problem. Mnogo je važnije da otvorimo pitanje o stanju u OSA-i nego da li će neko biti predsjednik komsije za nadzor rada nad OSA-om ili neće”, kazao je Radončić.

 

NV / NAP

Na vrh