Radončić: Nadam se pobjedi SBB-a, SDP-a i DF-a, Izetbegović će kandidirati suprugu za Predsjedništvo BiH

1. Nov 2017. | 21:37 | NV
raod

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić bio je gost Dana uživo na N1 televiziji gdje je govorio i o predstojećim Općim izborima 2018. godine. S obzirom da se sve glasnije čuje da će Radončić i treći put ući u utrku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, on je kazao da će to odlučiti organi stranke, piše agencija Patria.

“To ih ja plašim kandidaturom. Kandidata će odlučiti organi stranke, a SBB je ozbiljna stranka. U martu ćemo tražiti kandidature od općinskih i kantonalnih odbora”, rekao je Radončić.

Na pitanje da li je tačno da dogovara koaliciju sa Nerminom Nikšićem i Željkom Komšićem, predsjednicima SDP BiH i DF-a odnosno da će biti na zajedničkoj listi i to Radončić kao kandidat za člana Predsjedništva BiH, Nikšić kao federalni premijer, a Komšiću kao ministar vanjskih poslova BiH, on je kazao da takvih pregovora nije bilo.

“Sa druge strane, SDP i DF potpuno istovjetno vide budućnost BiH kroz koncept euroatlantskog puta BiH uz čuvanje naših tradicija. Ne vidim da SDP i DF dijele stav sa SDA u smislu radikaliziranja. SDP i DF nisu dobro prošle u koaliranju sa SDA. Iskreno se nadam da će nakon izbora 2018. godine pobijediti sa makar 2/3 glasova ovaj koncept na kojem su SBB, DF i SDP”, rekao je Radončić koji nije isključio mogućnost koaliranja sa SDP-om i DF-om.

Zanimljiv odgovor dao je na pitanje koga očekuje ispred Stranke demokratske akcije bez obzira što je predsjednik te stranke dao četiri moguća imena Denis Zvizdić, Safet Softić, Šefik Džaferović i Adil Osmanović.

“Lično mislim i javno prognoziram da će Bakir Izetbegović njihove kandidature koristiti da konfrontira svoje ljude u frakcijskim borbama, a onda će se odlučiti za svoju suprugu Sebiju Izetbegović jer nema hrabrosti da Obavještajnu službu i mnoge državne poluge moći preda bilo kome osim njoj”, poručio je Radončić.

 

NV / NAP

Na vrh