Radonjić napušta klupu Crvene Zvezde

16. Jul 2017. | 10:15 | NV
Dejan-Radonjić2

Košarkaški klub Crvena Zvezda je saopštila sinoć da na klupi ovoga beogradskog kluba više neće sjediti crnogorski stručnjak Dejan Radonjić.

“KK Crvena zvezda mts izražava veliku zahvalnost treneru koji je na klupi kluba sjedio više od 4 godine i u tom periodu ostvario historijske rezultate. Nakon povratka Dejana Radonjića sa usavršavanja u SAD, obavljeni su poslednji razgovori sa čelnicima kluba u Beogradu. Ipak, i pored velike želje, klub i trener neće nastaviti saradnju”, saopšteno je iz kluba, pišu beogradski mediji.

Radonjić je u četiri godine osvojio čak devet trofeja: tri ABA lige, tri titule prvaka Srbije i tri kupa Srbije. Osim toga, Crvena Zvezda je igrala i polufinale Eurocupa i prvi put u svojoj historiji dohvatila play-off Eurolige. Zatim, crnogorski stručnjak je postao trener s najvećim brojem pobjeda u ABA ligi i trener koji je donio najveći broj pobjeda Crvenoj Zvezdi u historiji toga kluba.

Kao razlog odlaska iz kluba trofejnog trenera spominje se njegov sukob sa predsjednikom kluba Nebojšom Čovićem po dva osnova. Prvi se odnosi na teške finansijske uslove u klubu i kašnjenje isplata igračima, a drugi je različita vizija vođenja kluba u narednim godinama, pišu beogradski mediji. Naime, Čović bi želio dati više prilike mladim igračima, a Radonjić smatra da radikalno podmlađivanje tima neće donijeti rezultate.

Sada je već jasno da će beogradski tim naredne sezone voditi drugi trener, a i sastav ekipe će biti znatno drugačiji. Naime, čak osam igrača Zvezde iz prošle sezone već je napustilo klub.

Radonjić je trenersku karijeru započeo u Podgorici, a 2013. godine je preuzeo Crvenu zvezdu.

 

NV / foto ABA liga

Na vrh