Razija Mujanović: Uvijek sam na raspolaganju KS BiH

10. Oct 2017. | 15:37 | NV
3(30)

KS BiH organizovao je konferenciju za medije povodom prijema u Kuću slavnih naše najbolje košarkašice svih vremena Razije Mujanović, piše agencija Patria.

Pored Razije Mujanović medijima su se obratili potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva i član Upravnog odbora KS BiH i član FIBA Borda Mirsad Đonlagić.

“Ja sam uvijek “zadužen“ da javnosti prezentiram lijepe stvari kada je Razija Mujanović u pitanju. Ovo je izuzetno veliko priznanje za KS BiH. Radi se o izuzetno vrijednom priznanju kada su sportašice u pitanju. Biti član Kuće slavnih, pa čovjeku prosto nedostaju riječi da objasni veličinu tog poduhvata”, kazao je na početku konferencije Mirsad Đonlagić.

Potpredsjednik Saveza Sejo Bukva istakao je kako svi trebamo biti ponosni što među svjetskim košarkaškim veličinama imamo jednu takvu osobu kao što je Raza Mujanović.

“Ova osoba i ova dama zaslužuje ovu pažnju. Trebamo biti ponosni što imamo jednu ovakvu veličinu u Kući slavnih. Možda smo malo zakasnili, ali valjalo je uskladiti obaveze Razine jer su svi željeli da joj čestitaju kako bismo uveličali jedan ovakav prijem i u ime KS BiH joj se zahvalili za ovaj poduhvat. Razi želim da bude dio priče, da nastavimo ovu pozitivnu priču i atmosferu, te da na osnovu ovoga dobijemo neke nove ženske talente u košarci”, kazao je Bukva.

Razija Mujanović je kazala da je ova konferencija došla možda malo prekasno, jer je na prijemu u Kuću slavnih u Ženevi ipak predstavljala cijelu državu, a ne samo sebe.

“Hvala KS BiH na uručenim čestitakma, u Ženevi sam predstavljala i BiH i KS BiH, nikada nije kasno za čestitku. Bitno je da je stigla. Ubuduće trebali bi praviti neke druge pozitivne priče, trebamo krenuti ispočetka i okrenuti se budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini”, kazala je Mujanović.

Raza je dodala kako je uvijek otvorena za saradnju sa savezom, pogotovo kada je u pitanju pomoć u razvoju ženske košarke u našoj zemlji.

Sejo Bukva je najavio kako će već sljedeće sedmice pozvati Razu kako bi razgovarali o eventualnoj saradnji, odnosno nekoj funkciji u KS BiH.

“Posljednji period sam daleko od košarke, živim u Sarajevu, ali nikada me niko nije kontaktirao da bih mogla pomoći na neki način. Jednostavno ja nisam osoba koja se nameće, ostala sam po strani, tako je kako je”, istakla je Mujanović.

 

NV / NAP

Na vrh