Razočarani borci vraćaju se u kamp: Dom naroda nas je iznevjerio

21. Sep 2017. | 16:34 | NV
borci parlament1(1)

Delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH sa 32 glasa za, sedam protiv i šest suzdržanih usvojili su Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o pravima boraca i njihovih porodica.

U ovaj zakon uvršten je jedinstveni registar boraca koji je jedan od tri osnovna zahtjeva demobilisanih boraca koji već mjesecima protestuju, a okupili su se i danas pred zgradom Federalnog parlamenta. Nije usvojen zaključak da se jedinstveni registar objavi u roku od devedeset dana od stupanja na snagu Zakona, kao ni zaključak o boračkom dodatku, što je također jedan od zahtjeva boraca.

Razočarani borci poručuju da i dalje ostaju pred zgradom vlade, a da će u kampu donijeti odluku koji su im naredni kroaci.

“Osjećamo se izdano, Dom naroda nije ništa uradio za nas. Razočarani smo i sada idemo ponovo u kamp. Tamo ćemo dogovoriti šta dalje”, kaže jedan borac za Patriju.

Podsjećamo, više od tri mjeseca demobilisani borci protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH gdje su postavili i šatorsko naselje, a od Vlade Federacije traže formiranje jedinstvenog registra boraca, ukidanje finansiranja boračkih udruženja i borački dodatak za sve borce.

 

NV / NAP

Na vrh