Reagovanje Konzuma: Informacija o 400 otkaza radnicima Konzuma u Mostaru potpuno netačna

12. May 2017. | 17:43 | NV
31500

“Povodom pisanja pojedinih medija o 400 uručenih otkaza radnicima Konzuma u Mostaru, a koje je jučer potvrdio i Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine koji predvodi prof. Mehmed Avdagić želimo obavijestiti naše uposlenike, medije, ali i cjelokupnu javnost da su objavljeni tekstovi potpuno netačni i neprovjereni”, kažu iz Konzuma.

‘’Brojka od 400 otkaza u Mostaru je netačna i dodatno stvara tenzije te osjećaj zabrinutosti i neizvjesnosti kod svih naših zaposlenih. U Mostaru zapošljavamo 281 zaposlenika, a u proteklom periodu uručili smo četiri otkaza zaposlenicima koji su imali ugovor na neodređeno vrijeme, zbog zatvaranja prodajnog objekta u Mostaru, a što im najavljeno više od mjesec dana prije prekida radnog odnosa’’, istaknuto je iz Uprave Konzuma BiH.

Uprava Konzuma BiH je najavila da će poduzeti zakonske mjere i pokrenuti tužbu protiv Mehmeda Avdagića zbog klevete te objave netačnih informacija koje nanose štetu kompaniji, ali i zaposlenicima.

 

NV

Na vrh