Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović na konferenciji o vakufima Jerusalema

9. May 2017. | 12:55 | NV
IMG_9002

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović učestvuje u radu Međunarodne konferencije o vakufima Kudsa (Jerusalima) koju organizira Generalna direkcija za vakufe Republike Turske u povodu svečanosti otvaranja „Sedmice vakufa“, a pod direktnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Turske Redžepa Tajjiba Erdogana.

Sedmica Vakufa je redovna manifestacija koja se obilježava diljem Turske, a ove godine će trajati od 8. do 14. maja 2017. godine. Islamska zajednica u BiH i njena Vakufska direkcija su partneri Generalnoj direkciji vakufa u realizaciji brojnih projekata u BiH.

U radu konferencije učestvuju brojne institucije vakufa iz islamskog svijeta kako na državnom tako i na nivou nevladinih organizacija. Ministarstva vakufa iz Palestine, Kuvajta, Jordana, Saudijske Arabije, Sudana samo su neka od ministarstava koja su direktno uključena u rad konferencije.

Cilj konferencije je okupiti vladine i nevladine organizacije koje se bave vakufima i pozvati ih da zajedno ulože napore kako bi se pomoglo vakufima u Palestini, a posebno u Jerusalimu.

Svečanom otvaranju konferencije prisustvovao je i predsjednik Republike Turske Redžep Tajjib Erdogan koji je prisutnima poručio da je Jerusalem sveti grad za sve tri monoteističke religije.

U pratnji Reisu-l-uleme u radu konferencije učestvuje i direktor Vakufske direkcije IZ u BiH dr. Senaid Zajimović, saopćila je Mina.

 

NV

Na vrh