Reisu-l-ulema primio zamjenika ministra Državne uprave za vjerske poslove NR Kine

6. Sep 2017. | 19:23 | NV
Reis_delegacija_Kina_06-09-2017

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio zamjenika ministra Državne uprave za vjerske poslove NR Kine g. Zhang Yantonga.

Reisu-l-ulema Kavazović upoznao je Yantonga o radu i aktivnostima Islamske zajednice, dok je gost iz Kine govorio o muslimanskoj zajednici u ovoj azijskoj državi. Razgovarano je različitim oblicima saradnje i razmjene iskustava prvenstveno na polju edukacije kao i kulturnih aktivnosti za što je izražena i obostrana spremnost.

Reisu-l-ulema se ovom prilikom i zahvalio na podršci Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i njenom narodu kroz različite donatorske programe kao i brojne investicije te izrazio nadu da će ta vrsta saradnje u budućnosti biti podignuta na još veći nivo.

Današnjem susretu prisustvovali su i generalni direktor Odjela za vanjske poslove Državne uprave za vjerske poslove NR Kine Xiao Hong, zamjenik direktora odsjeka u Islamskom odjelu pri Državnoj upravi za vjerske poslove NR Kine Ji Yang, zamjenik direktora odsjeka u Odjelu za vanjske poslove pri Državnoj upravi za vjerske poslove NR Kine Zhang Ying te Nj.E. Chen Bo, ambasadorica NR Kine u Bosni i Hercegovini.

 

NV

Na vrh