Reisu-l-ulema u posjeti bošnjačkim džematima u Njemačkoj

20. May 2017. | 09:48 | NV
02

Jučer je reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović u okviru posjete Bošnjacima u Njemačkoj boravio u džematu Mainz gdje je održao hutbu i predvodio džumu-namaz. Reisu-l-ulema je u hutbi između ostalog naglasio da Bošnjaci kao autohtoni evropski muslimani moraju pomoći svojim sugrađanima da pronađu Evropu u sebi, te da je bošnjačko jedinstvo gradilište koje svi zajedno moramo graditi.

“SR Njemačka je naš prijatelj! Otvorila nam je svoja vrata onda kada nam je bilo najteže i to im mi ne smijemo zaboraviti. Čuvajte ovu zemlju i njegujte prijateljstvo sa vašim sugrađanima“, posebno je naglasio reisu-l-ulema Kavazović.

Nakon džume-namaza Reisu-l-ulema se obratio omladini ovoga džemata, te govorio o važnosti poznavanja bosanskog jezika. Također, treba dodati da je u okviru ove posjete reisu-l-ulema održao i svečani sastanak sa građevinskim i proširenim odborom ovoga džemata.

U nastavku ove višednevne posjete reisu-l-ulema Kavazović će danas prisustvovati svečanoj sjednici Mešihata IZBNj te otvorenju džamije u Müllheimu.

NV

Na vrh