Reisu-l-ulema uputio čestitke povodom Uskrsa i Vaskrsa

15. Apr 2017. | 18:26 | NV
44094

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni uputio je čestitku Nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću povodom kršćanskog blagdana Uskrsa. U čestitki reisu-l-uleme Kavazovića stoji:

„Vaša Eminencijo,

kardinale Puljiću,

upućujem Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitke u povodu katoličkog blagdana Uskrsa, želeći da ga provedete u sreći i blagostanju.

U ovim vremenima kada se nepovjerenje širi kao glavna odrednica međuljudskih odnosa želim s Vama podijeliti poruku iskrenog prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa kao zaloga naše bolje budućnosti.

Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim komšijama pravoslavcima dijelimo radost vašeg velikog blagdana u zajedničkoj nama domovini.

Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima“, kaže se u čestitki Reisu-l-uleme.

 

Reisu-l-ulema uputio čestitku vladiki Grigoriju povodom Vaskrsa

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni uputio je čestitku Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom vladiki Grigoriju povodom nastupajućeg pravoslavnog blagdana Vaskrsa. U čestitki reisu-l-uleme Kavazovića stoji:

„Vaša Eminencijo,

episkope Grigorije,

U ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično želim da najveći pravoslavni blagdan Vaskrs, blagdan ljubavi i radosti, vjernici pravoslavne vjere proslave sa svojim najbližim u krugu porodice, prijatelja i komšija.

Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim susjedima katolicima dijelimo radost vašeg velikog blagdana kao što smo to činili stoljećima dijeleći zajedničku domovinu i oslanjajući se jedni na druge kao dobre komšije.

Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima“, kaže se na kraju čestitke Reisu-l-uleme.

 

NV

Na vrh