Rukometaši Španije pobjedili Austriju, rezultat koji odgovara našoj reprezentaciji

6. May 2017. | 23:26 | NV
spa-aust

Rukometaši Španije su večeras očekivano savladali Austriju rezultatom 35:24 (15:11), čime su se sa osam bodova plasirali na Europsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine.

Ovo je rezultat koji odgovara našim momcima, koji će sutra u Goraždu protiv Finske tražiti novu pobjedu, nakon što su istu ekipu savladali prije dva dana. Ukoliko izabranici Bilala Šumana upišu novu pobjedu, a ne treba sumnjati da će biti tako, naša ekipa će biti drugoplasirana sa 4 osvojena boda, a iza su Austrija i Finska sa po 2 osvojena boda.

Nakon toga, u grupi ostaju još dva kola do kraja. Naša selekcija dočekuje favorizovanu Španiju i ide u goste Austriji, dok Austrija će igrati meč s Finskom, protiv koje je izgubila prvu utakmicu i to u Austriji.

Po pisanju španske Marce, trener Španije Jordi Ribera najavio je ozbiljnost do kraja kvalifikacija i sa “malo promjena u igri”, odnosno najavio je da će zbog ukupnog plasmana i izvlačenja grupa na Evropskom prvenstvu, Španija morati do kraja tražiti pobjede u mečevima protiv BiH i Finske.

Dvije prvoplasirane ekipe idu na Evropsko prvenstvo.

 

NV / foto Marca

Na vrh