Rukovodstvu GPBiH uručena priznanja SELEC-a

18. Apr 2017. | 17:51 | NV
Uručenje priznanja

Oficir za vezu BiH u SELEC-u Eldar Jahić danas je rukovodstvu GPBiH uručio je Certificate of Honor za doprinos u borbi protiv organiziranog prekograničnog kriminala u operaciji „Bosfor“. Policijski službenik Jahić, u ime SELEC-a, direktoru GPBiH Zoranu Galiću uručio je srebrenu i zamjeniku direktora Zijadu Sraboviću bronzanu medalju za uspješno realiziran „Bosfor“.

Priznanja SELEC-a uslijedila su nakon što je ovaj centar operaciju „Bosfor“ odabrao kao drugu najuspješniju na području Jugoistočne Evrope. U operaciji pod pokroviteljstvom SELEC-a, koja je trajala nekoliko mjeseci, učestvovale su: Turska, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Albanija, Crna Gora, Srbija, Hrvatska i BiH. Operacijom „Bosfor“, odnosno „Kabataš“, kako su je nazvale policijske agencije drugih zemalja, identificirana je organizirana kriminalna grupa koja je krijumčarila državljane Turske preko teritorije BiH u zemlje EU.

Uz srebrenu i bronzanu medalju i certifikat, Graničnoj policiji BiH je SELEC uručio novčanu nagradu od 600 američkih dolara kao priznanje za trud i ostvarene rezultate policijskih službenika, saopšteno je iz GP BiH.

 

NV

Na vrh