Rumunska ambasadorica zasadila 175. lipu u Aleji ambasadora

28. Nov 2017. | 18:38 | NV
ibro1(1)

Ambasadorica Rumunije Dana-Manuela Constantinescu postala je danas 175. ambasadorica koji je posadila lipu u Aleji ambasadora na Darivi.

Domaćin ovog događaja, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je izjavio da mu je zadovoljstvo što sadnja lipa nastavlja da napreduje, sada u smjeru prema Bentbaši.

“Kada se Aleja u potpunosti završi, obogatit će cijeli ovaj prostor Bentbaše, koji je proglašen zaštićenom zonom. Činimo velike napore u borbi protiv konstantnog devastiranja ove aleje”, kazao je Hadžibajrić.

“Ulažemo značajna sredstva u popravku inventara i održavanje lipa, no nažalost protiv ljudskog nemara i neodgoja često ne možemo ništa učiniti”, kazao je Hadžibajrić.

Komentirajući veliki broj ambasadora koji je do sada posadio lipu u Aleji ambasadora, ambasadorica Constantinescu je kazala kako je i njoj čast što je dio velikog projekta.

“Smatram da sve što je povezano sa prirodom predstavlja budućnost. Kada govorimo o budućnosti ne govorim samo o bilateralnim odnosima između Rumunije i Bosne i Hercegovine koji su zaista više nego dobri, nego govorim o odnosima samih lokalnih zajednica između dvije države”, istakla je ambasadorica Rumunije.

Ambasadoricu su dočekali načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Sanel Dragolovčanin, koji su joj pomogli pri sadnji i uručili prigodan poklon i certifikat.

 

NV / NAP

Na vrh