Rusija: Neprijateljski čin SAD prema našim trupama u Siriji

27. Dec 2016. | 13:34 | NV
1032844465

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije objavilo je danas da odluku SAD o ublažavanju restrikcija na snadbjevanje oružjem sirijskih pobunjenika vidi kao “neprijateljski čin” koji ugrožava bezbjednost ruskih borbenih aviona i vojnog osoblja.

To je javila ruska agencija RIA novosti pozivajući se na ovo ministarstvo, navodeći da administracija odlazećeg predsjednika SAD Baracka Obame pokušava da zakomplikuje situaciju u svijetu prije nego što novoizabrani predsednik Donald Trump preuzme dužnost u Bijeloj kući u januaru naredne godine, prenosi Reuters.

TAS S precizira da je portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova “neprijateljskim činom” okarakterisala to što je Obama 23. decembra potpisao zakon o vojnom budžetu kojim se Pentagonu ovlašćuje isporuka ručnim protivavionskih bacača raketa naoružanoj sirijskoj opoziciji.

Zaharova je rekla da bi isporučeno oružje brzo završilo u rukama džihadista i dodala da Washington to mora da shvati.

“Možda oni čak očekuju da se ovo desi, s obzirom na to da zapravo sponzorišu terorističku organizaciju Jabhat al Nusra, koja je dio Al-Qaide. Ovo teško da može da se nazove bilo kako drugačije do pomaganje i podržavanje terorista”, izjavila je Zaharova i dodala da ova odluka “predstavlja direktnu prijetnju po letjelice ruskih vazdušnih snaga, ostalo rusko vojno osoblje i ambasadu Rusije u Siriji koja je više puta granatirana.”

 

NV / Tanjug / foto Sputnjik

Oznake:

Na vrh