Sa Trga djece Sarajeva danas poslana poruka prijateljstva i ljubavi

14. May 2017. | 22:57 | NV
DSC03732

Danas od 11:00 do 13:00 na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra održale su se igre prijateljstva između učenika Škole engleskog jezika za djecu Helen Doron Centar Sarajevo, Organizacije altruista Svjetlo i Udruženja Život sa Down sindromom.

Riječ je o globalnom projektu Young Heroes (Mladi heroji), koji je u Sarajevu organizirala škola Helen Doron Centar Sarajevo, a s ciljem da se inspirišu djeca kako bi pronašli heroja u sebi i otkrili koliko su utjecajni u društvu.

Na Trgu djece Sarajeva danas su bile postavljene tri stanice: na prvoj se igrala velika društvena igra Čovječe, ne ljuti se, na drugoj stanici su se odigrale igre Igre povjerenja, a na trećoj stanici pod nazivom Art&Crafts, mladi članovi iz Organizacije altruista Svjetlo su zajedno sa učenicima Helen Doron Centra i članovima Udruženja Život sa Down sindromom izrađivali nakit, oslikavali kutije, pravili poklone jedni drugima i usput učili engleski jezik. Na platou su također bili postavljeni panoi sa pisanim radovima Helen Doron učenika o različitostima i prihvatanju na engleskom jeziku. Mnogobrojni prolaznici, uključujući i djecu, posmatrali su ovo današnje druženje, a neki od njih i sami uzeli učešće.

Tokom igara djeca-učesnici su razmjenjivali iskustva i educirali jedni druge o onome što su naučili.

Djeca Škole Helen Doron su se prvi put organizovano susreli sa drugom djecom koja imaju umanjene sposobnosti i Down sindrom, čime je u potpunosti opravdana sama ideja ove kampanje, a ovo je ujedno i početak velikog prijateljstva i saradnje škole Helen Doron Centar Sarajevo sa Organizacijom altruista Svjetlo i Udruženjem Život sa Down sindromom.

 

NV

Na vrh