Magazin>>

Samsung Electronics na Evropskom forumu u Barceloni predstavio inovativne tehnologije

2. Feb 2017. | 18:12 | NV
2017.02.01 Samsung Q Style Tv 05

Samsung Electronics je tokom Samsung EU Foruma, koji se održao 1. februara/veljače u Palau de Congressos u Barceloni predstavio inovativne tehnologije koje će značajno utjecati na ljudske živote. U fokusu ovogodišnjeg Samsung EU Foruma je evropsko predstavljanje najnovije QLED TV tehnologije i nove WindFree tehnologije hlađenja, a posjetioci su imali priliku vidjeti i nove članove obitelji AddWash mašina za pranje rublja, kao i posve novu ugradbenu bijelu tehniku.

Na Samsung EU Forumu svoju europsku pretpremijeru su imali QLED TV aparati kompanije  Samsung za 2017. godinu. Linija QLED TV prijemnika za 2017. godinu dizajnirana je, prije svega, imajući na umu samog korisnika, što je uveliko imalo uticaja na područja na koja se kompanija posebno fokusirala u vidu razvoja novih karakteristika i funkcionalnosti koje bi trebale ukloniti bolne tačke korisnika.

Nova linija nudi drastično poboljšanu izvedbu boja zahvaljujući preciznom prikazu DCI-P3 raspona boja i, zahvaljujući još jednom svjetskom novitetu, sposobnosti QLED TV prijemnika za reprodukciju 100 postotnog volumena boje. To znači da se mogu izraziti sve boje na bilo kojem nivou osvijetljenosti prikazujući i najmanje razlike, vidljive čak i na najjačem QLED osvjetljenju između 1500 i 2000 nita. Zahvaljujući impresivnoj HDR tehnologiji QLED TV prijemnici kompanije Samsung prikazuju najrealističniju i najprirodniju sliku na ekranu. Ovaj nivo osvjetljenja odražava optimalan nivo svjetlosti za ljudsko oko, omogućavajući ugodno gledanje sadržaja u bilo kojem okruženju.

U sklopu EU Foruma, kompanija Samsung je predstavila i dodatne karakteristike za korisnike poput unaprijeđene Voice Command karakteristike. Zahvaljujući njoj korisnici će moći jednostavno mijenjati programe glasovnom naredbom, na način da jednostavno kažu ime programa ili žanr koji žele gledati. Također, u 2017. godini sve karakteristike u Samsung Smart TV Smart hub-u bit će dostupne putem glasovnih naredbi.

Kompanija Samsung je u 2016. godini predstavila mogućnost upravljanja svim uređajima pomoću jednog daljinskog upravljača, Samsung Smart Remote. U 2017. godini ta mogućnost je dodatno unaprijeđena. Najuzbudljivije značajke Smart hub iskustva postaju dostupne na mobilnim uređajima putem Samsung SmartView aplikacije, dostupne na platformama Android, i iOS.

 

NV

Na vrh