Magazin>>

Samsung i YouTube šire HDR ponudu sadržaja na svim Quantum Dot televizorima

24. Dec 2016. | 13:21 | NV
Samsung & Youtube

Samsung Electronics je objavio da će po prvi put podržati YouTube-ovu HDR globalnu reprodukciju na televizorima, kroz proširenu verziju YouTube aplikacije. YouTube aplikacija je dostupna na svim Samsungovim Quantum Dot televizorima i UHD televizorima iz 2016. godine, te će bit lansirana postepeno širom svijeta od mjeseca decembra.

YouTube će podržavati High Dynamic Range (HDR) video streaming, nudeći široku paletu HDR sadržaja. Uz pokretanje putem automatskog ažuriranja softvera, korisnici koji koriste Samsungove Quantum Dot televizore i  UHD TV će moći pristupiti HDR sadržaju jednostavno posjetivši kategoriju HDR unutar  Youtube aplikacije na You Tube-ovom 4K kanalu,  uz pomoć jednostavnog načina za navigaciju, uživajući u premium sadržajima.

“S globalnom dostupnošću YouTube-ovog HDR-a, mi u Samsungu smo oduševljeni što možemo da podržimo najbolje HDR iskustvo gledanja i širok spektar HDR sadržaja kako bi korisnici mogli potpuno uživati”, rekla je Seline Han, potpredsjednica Visual Display Business odjela u kompaniji Samsung Electronics. “Uvjereni smo da će naš televizor oživjeti zapanjujuće iskustvo HDR gledanja – sve iz udobnosti doma naših korisnika”.

Za vrijeme objavljivanja, aplikacija YouTube će prikazivati nove HDR video sadržaje iz popularnog sadržaja autora na YouTube,  kao što je MysteryGuitarMan i Jacob + Katie Schwarz. Kako bi se osiguralo širenje novih HDR sadržaja, novi YouTube autori će moći iskoristiti YouTube Spaces LA i NYC, koji će pružati  proizvodne resurse  za autore sadržaja.

Uz sve veći broj pružaoca HDR sadržaja, kao i brojnih autora koji već proizvode HDR video sadržaje, očekuje se da će You Tube-ova HDR podrška uvesti više  žanrovskih ponuda  u narednoj godini i zadovoljiti potražnju korisnika “za pravim životnim iskustvom” gledanja sadržaja u kojem najviše uživaju.

“Oduševljeni smo objaviti pokretanje HDR podrške na Samsungovim Quantum Dot televizorima”, rekla je Heather Thompson Rivera, direktor odjela Product Partnership na YouTube-u. “Kombinirajući Samsungovu predanost kvaliteti slike i našu želju da ponudimo najbolji dostupni sadržaj, radićemo zajedno na izgradnji snažnog ekosistema koji poboljšava kreiranje HDR sadržaja i omogućava korisnicima da uživaju u više različitih sadržaja u najboljoj mogućoj kvaliteti.”

Pojavljujući se kao jedan od najtraženijih prikaza nakon display  tehnologija u posljednjih nekoliko godina, HDR je slikovna reprodukcijska tehnologija koja analizira omjer kontrasta videozapisa kako bi pomogla  izražaj najsuptilnijih razlika u nijansama i tonovima boja. U paru sa Samsungovim Quantum Dot televizorima, proizvedena slika je realnija na ekranu i “nalikuje životu”.   Osim toga, Samsungov Quantum Dot TV ima kapacitet da generira maksimum svjetlosti na 1,000 nits, optimiziran za najidelanije HDR iskustvo gledanja.

 

NV

Oznake: >

Na vrh