Magazin>>

Samsung predstavio novi Gear VR uređaj sa upravljačem, za ugodnije i zabavnije iskustvo virtualne stvarnosti

27. Feb 2017. | 23:13 | NV
Samsung Gear VR

Samsung je u suradnji sa komapnijom Oculus na ovogodišnjem sajmu mobilnih tehnologija Mobile World Congress (MWC) u Barceloni predstavio novi Samsung Gear VR uređaj s upravljačem. Unaprijeđeni Samsung Gear VR uređaj s upravljačem proširuje Samsungov eko-sistem virtualne stvarnosti, koji omogućava korisniku još jednostavnije i unaprjeđenije Gear VR iskustvo.

Za optimalno igranje i praktičnost, upravljač ima ergonomski dizajn, omogućavajući upravljanje jednom rukom kao i poboljšanu interakciju pokreta s minimalnim kretnjama glave za još ugodnije i unaprjeđenije korisničko iskustvo. Također, upravljač pruža korisnicima raznolikost pokreta za unaprijeđeno VR iskustvo. Upravljačka ploča nudi brz odabir i interakciju s VR aplikacijom, omogućavajući različite pokrete kao što su pokaži, povuci i ispustiti, nagni ili pucaj, dok okidač osigurava unaprijeđeno iskustvo igranja igara.

Novi Gear VR nudi mogućnost upravljanja sa manje pokreta za dugotrajno korištenje. Tipke za povratak na početni zaslon, glasnoću i povratak na prethodni zaslon koje se nalaze na upravljaču, lako su dostupne korisniku omogućavajući mu da se u potpunosti prepusti sadržaju. Također, novi upravljač nudi mogućnost sigurnog držanja za ugodnije igranje. Čak i za vrijeme dinamičnih pokreta, remenčić za zglob omogućava korisniku sigurno držanje na ruku, za sigurno i udobno igranje.

“Samsung je fokusiran na postavljanje novih i premašivanje postojećih VR iskustava, čineći ih još dostupnijim te donoseći još kvalitetnije korisničko iskustvo – izjavila je Younghee Lee, izvršna potpredsjednica poslovanja mobilnih komunikacija Samsung Electronics”, te dodala da “Gear VR uređaj s upravljačem proširuje naš VR eko-sistem pružajući korisnicima još unaprjeđenije i potpunije iskustvo neovisno o tome radili li se o igranju igre ili gledanju videa.”

Za bogato iskustvo gledanja, Gear VR uređaj s upravljačem nudi 42-milimetarske leće s vidnim poljem ugla 101 stepena, kao i tehnologiju naprednog ispravljanja iskrivljenih prikaza kako bi eventualnu mučninu tokom korištenja smanjio na minimum. Samsung Gear VR uređaj s upravljačem podržava micro USB i USB tip C utor s unutarnjim pretvaračem. Nadalje, Gear VR uređaj imat će remen koji će držati upravljač kada se ne koristi.

Novi Samsung Gear VR uređaj kompatibilan je s uređajima Galaxy serije, tačnije, Galaxy S7 i S7 edge, Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+ te S6 i S6 edge.

 

NV

Na vrh