Magazin>>

Saradnja kompanija Samsung i Audi

18. Jan 2017. | 17:41 | NV
%255bImage%255d Exynos_3D_basic

Samsung Electronics Co., Ltd, svjetski lider u naprednoj tehnologiji polu-provodnika, danas je najavio svoje učešće u Audijevom programu progresivnih polu-provodnika/ Progressive Semiconductor program (PSCP) kao partner-dobavljač Exynos procesora, rješenja za vlastiti sistem na čipu (SoC) za Audijev info-zabavni sistem u automobilima (IVl).

Audijev program PSCP je prvi put pokrenut 2010. godine kako bi se brzo implementirale najnovije tehnologije koje zadovoljavaju najviše standarde za automobile u robusnosti, izvedbi i kvaliteti. Kao ključni partner, Samsung će da opskrbi Audi svojim sistemom vodećih Exynos procesora nove generacije IVI.

“Sa Exynos procesorima, Samsung je dokazao svoje tehnološko vodstvo u performansama, pouzdanosti i inovativnim paket rješenjima”, rekao je Alfons Pfaller, voditelj razvoja Sistema info-zabave (infotainment) u Audiju. “Kroz PSCP, Samsung i Audi će raditi zajedno kako bi iskusili najbolji sistem za zabavu i informiranje u automobilima na nivou kvalitete koja se očekuje od marke Audi.”

“Vrlo smo uzbuđeni što smo dio automobilske tehnologije koja se jako brzo razvija”, rekao je Charlie Bae, izvršni potpredsjednik prodaje i marketing sistema LSI Business u kompaniji Samsung Electronics. “Samsung je u potpunosti posvećen pružanju rješenja koja su robustna i pouzdana, ali koja odišu i visokim perfomansama za Audi za sljedeći nivo užitka u vožnji.”

Sa višestrukim OS i podrškom više displeja, vodeći Exynos procesori mogu raditi na četiri različita područja i displeja odjednom, a nalaze se u automobilu. Moćno računanje i grafičke performanse procesuiranja Exynos procesora imaju za razultat vrlo visoko grafičko korisničko sučelje na displejima za dublje angažiranje  korisnika.

Od 2010. godine, Samsung Exynos procesori su osnaženi najboljom izvedbom pametnih uređaja u rasponu od pametnih telefona i laptopa do navigacijskih sistema, pružajući vrhunsko iskustvo korisnicima. Kroz usvajanje naprednih tehnologija i optimizaciju za automobile, Samsung je predan tome da obezbijedi vrhunske performanse za sigurnije i ugodnije iskustvo vožnje.

 

NV

Na vrh