Sarajevo sutra bez vode od 18 sati

7. Aug 2017. | 17:26 | NV
Foto Sulejman

Veći dio Sarajeva sutra će biti bez vode od 18 sati zbog radova na izvorištu Bačevo, saopćeno je iz Uprave preduzeća ViK, prenosia gencija Patria.

“Na osnovu odluke Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajavo i Uprave preduzeća “ViK” obavještavamo naše potrošeče, da će završni radovi na Izvorištu „Bačevo“, a koji se odnose na spajanje novih bunara na potisni cjevovod za Rezervoar „Mojmilo“, početi u utorak 08.08.2017. g. u 18:00 h.

Obzirom da se radi o velikim radovima, što podrazumijeva prespajanje na elektro pogon, zavarivanje na potisni cjevovod, ugradnju neophodnih armatura i ostale opreme, realizaciju poslova započeti ćemo u dnevnom terminu i raditi cijelu noć, kako bi u jutarnjim satima (oko 8 sati) uspjeli obezbijediti stabilizaciju vodosnabdijevanja.

Planirani radovi podrazumijevaju gašenje svih 14 bunara za pravac Rezervoara „Mojmilo“ što znači, da neće biti dotoka u rezervoar, a s obzirom da se sa ovog rezervoara snabdijeva veći dio Kantona Sarajevo, u navedenom terminu doći do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih naselja: Dobrinja, Saraj polje, Nedžarići, Alipašino polje, Halilovići, Otoka, Dolac Malta, Socijalno, Grbavica, Pofalići, naselje Miljacka, Trg Heroja, Hrasno, Marijin dvor, Adema Buće, Buća potok, Čengić vila I i II, Rječica, Zabrđe, Rajlovac, Reljevo, Pogledine, Hambina carina, Hrid, Skenderija, centralni dio grada od Marijin dvora do Baščaršije.

Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju u ranim jutarnjim satima 09.08.2017. g. u 8 sati.

Obzirom da je u posljednje vrijeme bilo više prekida u vodosnabdijevanju, molimo naše potrošače na razumijevanje, jer su i predhodni i navedeni radovi dio projekta kojim Uprava preduzeća nastoji obezbijediti dodatne količine vode, kako bi se u narednom periodu osigurala stabilizacija vodosnabdijevanja.

Molimo potrošače da u vrijeme odvijanja planiranih radova obezbijede rezervne količine vode”, saopćeno je iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

 

NV / NAP

Na vrh