Šarović i Ivancov: Aktivnije raditi na rješavanju pitanja ratnog duga BiH prema Rusiji

11. Sep 2017. | 20:47 | NV
ivancov i sarovic

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim o otvorenim pitanjima i unapređenju dalje saradnje BiH i Rusije, a posebno je istaknuta potreba aktivnijeg rješavanja pitanja ratnog duga Rusiji, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je razgovarano o pristupanju BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) i pitanju kvaliteta tečnih naftnih goriva, čije je regulisanje važno za pregovore sa ruskom stranom o pristupanju BiH WTO.

U skladu sa protokolom koji je usvojen na sjednici Međuvladine komisije BiH i Rusije za trgovinu i ekonomsku saradnju, na sastanku su dogovorene aktivnosti na ubrzanom formiranju zajedničkih radnih grupa za unapređenje saradnje u oblastima poljoprivrede i energetike između BiH i Rusije.

Šarović je prihvatio poziv ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka za učešće na Međunarodnom forumu za energetsku efikasnost i energetski razvoj “Ruska energetska sedmica”, koji će biti održan u Moskvi od 3. do 7. oktobra, a čije plenarno zasjedanje će predvoditi predsjednik Rusije Vladimir Putin.

 

NV / Srna

Na vrh