Sastanak predstavnika Granične policije BiH i Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH

27. Feb 2017. | 22:49 | NV
Sastanak u Glavnom uredu

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić sa saradnicima susreo se s predsjednikom Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH Vjekoslavom Vukovićem 27.2.2017. godine.

Prilikom redovne posjete Vjekoslava Vukovića razgovarano je o dosadašnjoj saradnji koja je obostrano ocijenjena uspješnom.

Direktor Galić informirao je Vukovića o aktivnostima koje provodi Granična policija BiH. Istaknuo je da se kontinuirano provode mjere suzbijanja korupcije i drugih povreda službene dužnosti policijskih službenika GPBiH. Tematizirani su i problemi u radu pripadnika GPBiH, među kojima je  direktor Galić istakao nedostatak više od 460 službenika, te loše uvjete za rad na većini graničnih prijelaza. Dodao je da se neprekidno radi na unapređenju profesionalnih standarda.

Vuković je najavio nove posjete članova Odbora graničnim prijelazima u BiH. Tokom prethodnih posjeta utvrdili su loše stanje na nekim graničnim prijelazima. Rekao je da će, u okvirima nadležnosti, Odbor učiniti sve kako bi se unaprijedio rad Granične policije BiH.

Sastanku u Glavnom uredu prisustvovali su načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović i inspektor za unutrašnju kontrolu Veljko Lazić, kao i sekretarka Odbora Alma Tajić – Kurto.

 

NV

Na vrh