Savez ratnih vojnih invalida KS dodijelio zahvalnicu ministru Kuriću

5. Oct 2017. | 21:55 | NV
DSC_0058

Predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo, predvođeni predsjednikom Ismetom Gurdom, dodijelili su danas zahvalnicu ministru kulture i sporta KS Mirvadu Kuriću, zbog podške i sufinansiranja Ministarstva kulture i sporta kantonalnim i federalnim sportskim igrama ratnih vojnih invalida.

“U ime naših članova moramo vam prenijeti riječi iskrene zahvalnosti zbog podrške organizaciji naših sportskih igara“, kazao je predsjednik Gurda i dodao kako se nada da će ovakav vid saradnje i podrške biti nastavljen i narednih godina.

Ministar Kurić je istakao kako je finansijska pomoć resornog Ministarstva ovoj posebno osjetljivoj kategoriji našeg stanovništva bila neupitna.

“Naše opredjeljenje za davanje podrške ovoj vrsti sportskih igara proizišlo je iz činjenice da smo upotpunosti svjesni koliko sport i sportske aktivnosti pozitivno utiču na ponovno i potpuno uključivanje ratnih vojnih invalida u svakodnevni društveni život, ali i na unapređenje njihovog zdravstvenog stanja uopšte“, rekao je ministar Kurić ovom prilikom.

 

NV

Na vrh