SBB: Najnoviji podaci CIA-e uhvatili Izetbegovića u laži

22. Aug 2017. | 17:36 | NV
radoncic(16)

“Nakon što je u najnovijem izvještaju CIA-a eksplicitno konstatirano da BiH ima najveću stopu nezaposlenosti mladih u svijetu, iznova postaje jasno koliko je velika Izetbegovićeva laž o 100.000 novootvorenih radnih mjesta”, kaže se na početku saopštenja Saveza sa bolju budućnost (SBB). Dalje se kaže:

“Kada se uzme i podatak da su u BiH blokirani računi više od 70.000 kompanija, ali i ukupan broj ljudi koji su napustili našu zemlju, lako je zaključiti u kakvoj se situaciji Bosna i Hercegovina nalazi nakon 27 godina feudalne petofamilijarne vlasti.

SBB podsjeća javnost da su odnosi u koaliciji SDA-SBB upravo “pukli“ kada je predsjednik Radončić više puta javno upozorio da neće podržavati Izetbegovića u lažnim statistikama o tobože novootvorenim radnim mjestima, što se sada i na osnovu spomenutog izvještaja pokazuje tačnim i odgovornim odnosom prema građanima.

SBB poziva Izetbegovića, ali i njegovog trabanta Zvizdića, da pusti svoje izabrane premijere, koji su svi iz SDA, da se bave realnim problemima građana, kakvi su nezaposlenost i siromaštvo.Također, SBB predlaže predsjedniku SDA da preuranjenu predizbornu retoriku sijanja straha, izazivanje konflikata, pa i unutarbošnjačkih isceniranih svađa i podjela, ostavi po strani. To ne doprinosi općem dobru, pa ni samoj SDA.”

 

NV

Na vrh