Magazin>>

Schneider Electric predstavio rješenje za zaštitu energije ECOnversion

15. Feb 2017. | 08:50 | NV
Fotografija

Schneider Electric, globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizaciju, predstavio je Galaxy VX™, veoma efikasan i kompaktan trofazni uređaj za neprekidno napajanje energijom (UPS) koji se vrlo jednostavno implementira te donosi fleksibilne načine rada za velike pogone, podatkovne centre i aplikacije koje su od velike važnosti za poslovanje.

Galaxy VX se može pohvaliti rasponom snage od 1000 KW do 1500 KW u jednom modulu te još većim kapacitetima kada je riječ o konfiguracijama sa više modula. Inovativni način rada ECOnversion te tehnologija konverzije 4-Level Conversion podržavaju kompanije u njihovom prelasku na hyperscale podatkovne centre i pomažu im da iz uvođenja i implementacije IT-ja izvuku najveću moguću vrijednost ostvarivanjem efikasnosti  bez kompromitiranja pouzdanosti.

“S nastavkom širenja računarstva u oblaku i kolociranih IT modela kroz kompaniju, raste i usredotočenost na energetsku efikasnost kako bi se podržao prijelaz na hyperscale podatkovne centre“, istaknuo je Pedro Robredo, potpredsjednik poslovne jedinice Secure Power Systems kompanije Schneider Electric.

“Galaxy VX odlikuju niski troškovi vlasništva, te velika dostupnost, pouzdanost i skalabilnost, kao i načelo plaćanja pay-as-you-grow. Zajedno s uređajem Galaxy VX, našim korisnicima pružamo i višestruke opcije pohrane energije, uključujući litij-ionske baterije, s ciljem pružanja najboljeg pristupa poslovanju u ovom trenutku, dok im istovremeno omogućavamo da se pripreme za potrebe pohrane energije koje će se pojaviti kasnije.“

Galaxy VX UPS dostupan je od januara 2017. godine i to putem kompanije Schneider Electric i njezinih partnera. Riječ je o najnovijem članu porodice rješenja za zaštitu energije Galaxy V, koji se bez problema integrira u električna, fizička i nadzorna okruženja korisnika koji upravljaju podatkovnim centrima, te industrijskim ili pogonskim aplikacijama.

 

NV

Na vrh