SDA Zvornik: Previranja se nastavljaju, stranku napustio odbornik u Skupštini grada Zvornika

16. Sep 2017. | 20:40 | NV
2868-zvornik

U Zvorniku je danas održana konstituirajuća sjednica Povjereništva za OO SDA Zvornik, piše agencija Patria.

“Prije zasjedanja sjednice Povjereništva bilo je više pokušaja da se izvrši primopredaja dokumentacije, arhive i materijalno – tehničkih sredstava, ali pored brojnih poziva prema bivšem predsjedniku OO SDA Zvornik Nedimu Čiviću, on se nije želio javiti, odnosno oglušio se, iako je to njegova zakonska obaveza”, saopćeno je iz Povjereništva SDA Zvornik.

Bivši predsjednik OO SDA Zvornik Nedim Čivić za agencij Patria je demantovao navode Povjereništva da nije htio predati dokumentaciju i izvršiti primopredaju dužnosti.

“Ja još uvijek nisam dobio nikakvu odluku da sam razriješen s dužnosti predsjednika. Što se mene tiče, nije ništa sporno, onog trenutka kada dobijem odluku istog momenta ću predati kompletnu dokumentaciju”, kazao je Čivić za NAP.

Čivić je istakao kako je svjestan odakle dolaze dezinformacije da nije htio predati dokumentaciju. Radi se, kake je kazao, o ljudima koji na osnovu smutnji i malverzacija 20 godina opstaju na vlasti.

Nedim Čivić nije jedini iz OO SDA Zvornik koji je napustio stranku. Pored 20 mjesnih odbora, to je učinio i odbornik SDA u Skupštini grada Zvornika Anel Karić.

Karić je obavijestio organe da napušta stranku, jer je, kako je naveo, bez svog pristanka imenovan u Povjereništvo, čijoj konstituirajućoj sjednici danas nije prisustvovao.

1

NV / NAP

Na vrh